Reference


SEALPS 2017; trener udeležencev priprav na prvo amatersko etapno kolesarsko dirko v Sloveniji

Foto: T.Košir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primož Jeralič, Ivančna Gorica

Ročni kolesar, udeleženec Paraolimpijskih iger v Riu de Jeneiru 2016, kategorija H5.

“Ročno kolesarstvo je na slovenskih cestah novejša športna panoga in v Sloveniji ni veliko strokovnjakov, ki bi vedeli kako pristopiti pri trening sistemu. Za oba z Aleksejem je bilo najino sodelovanje na nivoju varovanec in trener pri ročnem kolesarstvu prvič. Vendar moram priznati, da je Aleksej prijazna in razumevajoča osebe, ki v trenerski koži ve kaj dela, je profesionalec in perfekcionist, kar je ključnega pomena za doseganje vrhunskih uspehov. Treningi, ki jih je Aleksej pripravljal zame so v mesecu dni pokazali, da je napredek očiten in tudi sam sem opazil, da je začelo “leteti” na cesti. Želim si, da bi v prihodnosti še sodeloval z Aleksejem, ker vem, da je prava pot do uspeha.”

 

Jana_web

Jana Bratina, Ajdovščina

2. mesto svetovno prvenstvo v gorskem maratonu 2016 (ekipno), 10. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu 2016 (posamično), 1.mesto in rekordni čas na Učka Vertical 2015 Državna članska prvakinja v gorskem teku 2013, 18. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu 2013, 4. mesto tek na Grintovec 2013.

“Redko srečaš človeka s tako sproščenim in hkrati strokovnim pristopom in neverjetnim občutkom za človeka. Aleksej se kot trener uspešno znajde v vseh vlogah, ne samo pri načrtovanju treninga. Zelo pomembno motivacijsko vlogo odigrata njegov entuziazem in občutek, da se nanj lahko zaneseš. Prav to je pomemben doprinos k mojim uspehom v letošnji sezoni.”

 

 

 

marko_sever_malaMarko Sever, Dobravlje

Ročni kolesar kategorije H4, dvakratni udeleženec paraolimpijskih iger (Atene, Sydney), nosilec vseh državnih para-atletskih rekordov na kratke, srednje in dolge proge. Marko želi nastopiti na poletnih paraolimpijskih igrah v Riu 2016.“Z ročnim kolesarstvom sem se začel ukvarjati leta 2008, sezona 2014 pa je zame prva profesionalna. Z Aleksejem sva začela sodelovati v zaključku lanske sezone in prvi rezultati v napredku so že vidni. Upam, da bova še naprej dobro sodelovala ter dosegla vse zastavljene cilje na moji športni poti.”

 

 

 

Ivo_HafnerIvo Hafner, Ljubljana

2. mesto v kategoriji pokal Schneekope 2013 (Maraton Alpe + Maraton Franja + Juriš na Vršič).

“Kot rekreativni kolesar, ki se že leta ukvarja s kolesarjenjem in udeležuje rekreativnih kolesarskih preizkušenj, sem si letos zaželel preizkusiti, ali lahko z bolj strukturiranim  treningom tudi bolj napredujem. Ko sem spoznal Alekseja in mu razložil, kaj si želim, sva se takoj ujela. Iz osnovnega testa moči in laktatov sva prešla na sistematični trening, ki je kmalu pokazal navdušujoče rezultate. Z njegovo pomočjo, znanjem pri načrtovanju treningov in motivacijsko spodbudo mi je uspelo osvojiti drugo mesto pokala Schneekope v svoji kategoriji in se udeležiti svetovnega kolesarskega prvenstva za amaterje v Trentu. Upam, da bova naslednje leto naredila še večji korak naprej.”

 

T3Danijela Svetik, Goriška Brda

Državna prvakinja v cestni vožnji 2013, državna prvakinja v kronometru 2013, absolutna zmagovalka velikega Maratona Franja 2013.

»Glede na to, da sem bila že pred poznanstvom Alekseja  v  dobri  fizični pripravljenosti , kar sem uspešno dokazovala z odličnimi uvrstitvami na kolesarskih tekmah v sezoni 2011 in 2012 sem od njega želela, da mi  v sezoni 2012/13 predstavi strokoven pristop treninga in njegovo realizacijo, ter razloži tisoč mojih »zakaj tako«. Priznati moram, da je bil pri tem zelo strokoven, prilagodljiv in resen mlad trener, ki mu je v veliki meri res do tega, da športniku  prisluhne in pomaga do željenega napredka. Hvaležna sem mu za vse rezultate, izkušnje in spoznanja, ki sem jih v »njegovem« obdobju dobila ter  za vse neštete odgovore in natančna pojasnila. Aleksej, hvala ti…«

 

 

gregor_dos

Gregor Simčič, Črnomelj

Udeleženec ekstremne kolesarske Dirke okoli Slovenije 2012 in 2013.

“Z Aleksejem sva začela sodelovati, po srečnem naključju, v pripravah na moj prvi pravi izziv, DOS 2012. Že od nekdaj sem nagnjen k preizkušanju lastnih zmogljivosti. Aleksej mi je omogočil in pokazal, kako do njih po lažji poti. Že ob prvem pogledu na pristop, so izginili še tisti najmanjši dvomi v uspeh in uspešno sodelovanje. Super prilagodljiv, vedno dosegljiv in poln elana, zna dvignit motivacijo kadar je najbolj potrebno. Skratka, več kot dovolj razlogov, da nama je uspelo izpolniti zastavljene plane.” Gregor S.

 

 

vesna_filip

Vesna Štemberger in Filip Turk, Ljubljana

Udeleženca ekstremne kolesarske Dirke okoli Slovenije 2013.

“Projekta DOS 2013 v mešanih dvojicah, sem se lotil s pomočjo vrhunskega kolesarskega trenerja Alekseja Dolinška, ki me je v slabih šestih mesecih s pomočjo meritev in ustreznih individualnih treningov na dan natančno pripravil, da sem na dirki dosegel svoj maksimum. Nad napredkom sem tako navdušen, da bi ga rad imel ob sebi tudi pri naslednjih projektih, pa naj bo to DOS ali celo RAAM. ;)” Filip T.

»Do sodelovanja z Aleksejem sem prišla po naključju, ko sem iskala nekoga z referencami na področju priprave na DOS. Med pripravami je dnevno bdel nad treningi, me spodbujal, se mi prilagajal, ko je bilo potrebno, svetoval, odgovarjal na najbolj nemogoča vprašanja, skratka ves čas mi je bil na voljo. Na sami dirki pa sem tudi dejansko doumela, da sem res zelo dobro pripravljena, česar ne bi dosegla brez Aleksejevega budnega nadzora, strokovno zasnovanega treninga in ogromno znanja, ki ga nesebično deli naprej. Aleksej, hvala!!!« Vesna Š.

Slovenska parakolesarska reprezentanca 2013-

64479_162029647156649_3998728_n