Reference


SEALPS 2017; trener udeležencev priprav na prvo amatersko etapno kolesarsko dirko v Sloveniji

Treniranje kolesarstva – za začetnike, rekreativne športnike in profesionalce. Foto: T.Košir

Primož Jeralič, Ivančna Gorica

Ročni kolesar, udeleženec Paraolimpijskih iger v Riu de Jeneiru 2016, kategorija H5.

Od popolnega kolesarskega neznanca, do 10. mesta na paraolimpijskih igrah     

Primož Jeralič športnik ročni kolesar paraolimpijec znana osebnost med treningom s svojim ročnim kolesom

S kolesarstvom sem se pred nesrečo ukvarjal ravno toliko, da sem šel od doma na trening atletike in nazaj. Prvič sem se resno srečal s kolesarstvom malo drugače, ročni pogon in klečeč položaj pri svojih 27 letih in takrat sem lahko le občudoval svojo konkurenco preko spletnih medijev. Želel sem biti kot oni, tekmovati z njimi. Toda sanje so bile veliko večje kot je bila takrat moja kolesarska realnost. Na srečo sem po naključno prišel v stik z Aleksejem Dolinškom in tako je beseda dalo besedo in nekajkrat sva odpeljala krog ali dva v okolici Ivančne Gorice. Ker sem tekmovalni tip, mi srce ni dalo miru in kmalu so se moji apetiti v kolesarstvu povečali. Sanje so bile udeležba na paraolimpijskih igrah v Riu. Takrat je Aleksej prevzel vlogo glavnega selektorja v parakolesarski reprezentanci in njegova disciplina, perfekcionizem, želja po novem znanju in delavnost so skupaj z mojim karakterjem in jasnim ciljem obrodile sadove. 2016 sem tako nastopil pod taktirko Alekseja na paraolimpijskih igrah, ki sem jih še nekaj let prej le sanjal. Vesel sem, da je bil ob meni takrat Aleksej, ker je znal v težkih trenutkih spodbuditi moj tekmovalni nagon in me motivirati, ko je bilo na kolesu težko. Vesel sem tudi, da je na zadnjih treningih v Riu trpel z mano, ker sem takrat vedel, da sem odlično pripravljen. Hvala trener in hvala Aleksej za to kar si naredil in kar delaš.

Jana Bratina, Ajdovščina

2. mesto svetovno prvenstvo v gorskem maratonu 2016 (ekipno), 10. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu 2016 (posamično), 1.mesto in rekordni čas na Učka Vertical 2015 Državna članska prvakinja v gorskem teku 2013, 18. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu 2013, 4. mesto tek na Grintovec 2013.“Redko srečaš človeka s tako sproščenim in hkrati strokovnim pristopom in neverjetnim občutkom za človeka. Aleksej se kot trener uspešno znajde v vseh vlogah, ne samo pri načrtovanju treninga. Zelo pomembno motivacijsko vlogo odigrata njegov entuziazem in občutek, da se nanj lahko zaneseš. Prav to je pomemben doprinos k mojim uspehom v letošnji sezoni.”

Ivo Hafner, Ljubljana

2. mesto v kategoriji pokal Schneekope 2013 (Maraton Alpe + Maraton Franja + Juriš na Vršič).

“Kot rekreativni kolesar, ki se že leta ukvarja s kolesarjenjem in udeležuje rekreativnih kolesarskih preizkušenj, sem si letos zaželel preizkusiti, ali lahko z bolj strukturiranim  treningom tudi bolj napredujem. Ko sem spoznal Alekseja in mu razložil, kaj si želim, sva se takoj ujela. Iz osnovnega testa moči in laktatov sva prešla na sistematični trening, ki je kmalu pokazal navdušujoče rezultate. Z njegovo pomočjo, znanjem pri načrtovanju treningov in motivacijsko spodbudo mi je uspelo osvojiti drugo mesto pokala Schneekope v svoji kategoriji in se udeležiti svetovnega kolesarskega prvenstva za amaterje v Trentu. Upam, da bova naslednje leto naredila še večji korak naprej.”

Marko Sever, Dobravlje Ročni kolesar kategorije H4, dvakratni udeleženec paraolimpijskih iger (Atene, Sydney), nosilec vseh državnih para-atletskih rekordov na kratke, srednje in dolge proge. Marko želi nastopiti na poletnih paraolimpijskih igrah v Riu 2016.“Z ročnim kolesarstvom sem se začel ukvarjati leta 2008, sezona 2014 pa je zame prva profesionalna. Z Aleksejem sva začela sodelovati v zaključku lanske sezone in prvi rezultati v napredku so že vidni. Upam, da bova še naprej dobro sodelovala ter dosegla vse zastavljene cilje na moji športni poti.”

Danijela Svetik svetovna prvakinja amaterska kolesarka slovenska reprezentantka

Danijela Svetik, Goriška Brda

Državna prvakinja v cestni vožnji 2013, državna prvakinja v kronometru 2013, absolutna zmagovalka velikega Maratona Franja 2013.

»Glede na to, da sem bila že pred poznanstvom Alekseja  v  dobri  fizični pripravljenosti , kar sem uspešno dokazovala z odličnimi uvrstitvami na kolesarskih tekmah v sezoni 2011 in 2012 sem od njega želela, da mi  v sezoni 2012/13 predstavi strokoven pristop treninga in njegovo realizacijo, ter razloži tisoč mojih »zakaj tako«. Priznati moram, da je bil pri tem zelo strokoven, prilagodljiv in resen mlad trener, ki mu je v veliki meri res do tega, da športniku  prisluhne in pomaga do željenega napredka. Hvaležna sem mu za vse rezultate, izkušnje in spoznanja, ki sem jih v »njegovem« obdobju dobila ter  za vse neštete odgovore in natančna pojasnila. Aleksej, hvala ti…«

Gregor Simčič, Črnomelj

Udeleženec ekstremne kolesarske Dirke okoli Slovenije 2012 in 2013.

Gregor Simčič kolesar UNIOR TEAM

“Z Aleksejem sva začela sodelovati, po srečnem naključju, v pripravah na moj prvi pravi izziv, DOS 2012. Že od nekdaj sem nagnjen k preizkušanju lastnih zmogljivosti. Aleksej mi je omogočil in pokazal, kako do njih po lažji poti. Že ob prvem pogledu na pristop, so izginili še tisti najmanjši dvomi v uspeh in uspešno sodelovanje. Super prilagodljiv, vedno dosegljiv in poln elana, zna dvignit motivacijo kadar je najbolj potrebno. Skratka, več kot dovolj razlogov, da nama je uspelo izpolniti zastavljene plane.” Gregor S.

Vesna Štemberger in Filip Turk, Ljubljana

Udeleženca ekstremne kolesarske Dirke okoli Slovenije 2013.

“Projekta DOS 2013 v mešanih dvojicah, sem se lotil s pomočjo vrhunskega kolesarskega trenerja Alekseja Dolinška, ki me je v slabih šestih mesecih s pomočjo meritev in ustreznih individualnih treningov na dan natančno pripravil, da sem na dirki dosegel svoj maksimum. Nad napredkom sem tako navdušen, da bi ga rad imel ob sebi tudi pri naslednjih projektih, pa naj bo to DOS ali celo RAAM. ;)” Filip T.

»Do sodelovanja z Aleksejem sem prišla po naključju, ko sem iskala nekoga z referencami na področju priprave na DOS. Med pripravami je dnevno bdel nad treningi, me spodbujal, se mi prilagajal, ko je bilo potrebno, svetoval, odgovarjal na najbolj nemogoča vprašanja, skratka ves čas mi je bil na voljo. Na sami dirki pa sem tudi dejansko doumela, da sem res zelo dobro pripravljena, česar ne bi dosegla brez Aleksejevega budnega nadzora, strokovno zasnovanega treninga in ogromno znanja, ki ga nesebično deli naprej. Aleksej, hvala!!!« Vesna Š.

Slovenska parakolesarska reprezentanca 2013-2019