Mnenja zadovoljnih strank

Reference


Kolesarji imamo radi kolesa - in ne more biti drugače. Zato vložimo v kolo in opremo veliko denarja. Ampak za tiste, ki hočejo malček več, ki jim ni dovolj le voziti se, ampak bi se radi v kolesarstvu zares preizkusili, je ni bolj racionalne investicije, kot je sodelovanje z dobrim trenerjem. In Aleksej je odličen trener. Sodelovanje s trenerjem stane na leto manj kot solidne feltne. O učinku pa - preprosto ni primerjave. Ja, super kolo je fajn in je fun - je drago plačano malček iracionalno veselje. Če ponovim, delo s trenerjem pa je racionalna naložba.

robert mulej Avatar robert mulej
August 30, 2021

Zelo profesionalna storitev in profesionalni odnos. Želim si,da bi bilo še več tako odličnih trenerjev. Sama organizacija podjetja na nivoju največje kvalitete.

tilen colja Avatar tilen colja
October 31, 2021

V tej vrsti treninga me je navdušila predvsem struktura. Aktivnost na treningu se prilagaja glede na to, ali je fokus današnje vadbe npr. na moči ali vzdržljivosti ali tehniki, ipd.. V vsaki fazi je odmerjeno, koliko je zmerne in koliko intenzivne vadbe ter koliko počitka. Število in dolžine intervalov se s časom stopnjujejo, vse pa sledi tvojemu napredku. Treningi so običajno dolgi okoli ene ure in so prav zaradi strukture izjemno časovno učinkoviti. Da so ti treningi dolgočasni je le neposrečen mit nekoga, ki takega treninga še ni preizkusil. Ura mine kot bi mignil prav zaradi dinamike v strukturi. Da ne govorim o koristnosti in praktičnosti takega treninga v slabem vremenu, zimski sezoni ali pa v prezaposlenih delavnikih, ko ne najdeš časa za outdoor izvedbe. Meni to predstavlja povsem kondicijsko in tehnično dovršen trening, napredek in zadovoljstvo pa sta izjemna. Aleksej kot trener in izvajalec vadbe pa je izredno strokoven, pedagoški, dostopen, potrpežljiv in povrhu še duhovit 😊. Zelo priporočam! Aleksej, hvala za odprta vrata v nov kolesarski svet.

Tadeja Kofjač Avatar Tadeja Kofjač
January 27, 2021

Alekseja sem spoznal na kolesarjenju po Francoskih Alpah leta 2016. Kar nekaj časa je tlela želja po sodelovanju na področju trenerstva, a je trajalo dve leti, da sem pristopil do njega. Razen udeležbe in tekmovanja s samim s sabo na Maratona dles Dolomites nisem imel tekmovalnih ambicij, želel sem le, da bi glede na vložen čas maksimiral pripravljenost, da bi imel manjša nihanja v izvedbi treningov in predvsem da ne bi bilo poškodb. Tekom najinega sodelovanja sva dosegla oz. presegla vse zastavljene cilje! Dve leti zapored sem konkretno izboljšal čas na srednji progi Maratone dles Dolomites, vendar to ni največji dosežek. Največja zmaga je bila, da sem po Aleksejevi zaslugi postal bolj konstanten pri izvajanju treningov, katerih obseg je bil prilagojen ostalim obveznostim, vsak trening je imel namen, nihanja motivacije so bila manjša, pričakovanja pa realna. V času treniranja pod Aleksejevim nadzorom sem se veliko naučil tudi o planiranju kolesarske sezone, treningov in najpomembneje, prilagajanju spremenjenim pogojem (bolezen, službene obveznosti, druge obveznosti ali aktivnosti, ipd.), kar mi bo gotovo koristilo v prihodnosti. Aleksej je strokovnjak na svojem področju, dober motivator, njegovi komentarji te pogosto spravijo v dobro voljo in nasmejijo, predvsem pa je dober prijatelj. Vsakomur, ki želi izboljšati izkoristek časa, vloženega v treninge, napredovati ali se naučiti kaj novega o kolesarjenju in/ali planiranju treningov, sodelovanje z Aleksejem toplo priporočam.

Gašper Babič Avatar Gašper Babič
September 23, 2020

Alekseja sem pričela slediti pred enim letom, ko smo zaradi epidemije morali spremeniti ustaljene navade in običaje. Všeč mi je bilo, da je znal iz nastale situacije poiskati tisto nekaj malega in iz tega narediti največ in to tudi ponuditi ostalim na izredno pozitiven in učinkovit način. Tako mi je bilo edino logično, da nadaljujem z njegovimi programi tudi to jesen in zimo! In ni mi žal! Programi so zastavljeni zelo učinkovito in so primerni tako za rekreativce kot za zahtevnejše kolesarje. Treninge je pripravil tako, da so bili pokriti vsi elementi, ki so potrebni za uspeh, za napredovanje. Nikoli niso bili dolgočasni ali monotoni, ravno nasprotno, komaj so se začeli, je bilo že vse za nami. Kljub temu, da smo trenirali vsak na svojem koncu, je bil občutek, da smo skupaj. Aleksej je znal na vsak "zakaj" v zvezi s treningom zelo poglobljeno podati tisti "zato" in tukaj se kaže njegova širina v znanju in njegov pozitiven način pri posredovanju le-tega. Z velikim veseljem ga priporočam vsakemu!

Barbara Mohorič Avatar Barbara Mohorič
March 12, 2021

Z Aleksejem večkrat sodelujeva. Kot njegova stranka sem bil na kolesarski turi z električnimi kolesi po vipavski dolini. Dobro vzdrževana kolesa, natančne informacije in spremljanje. Kot nekdanji lokalni turistični vodnik lahko rečem ,odlična storitev. Skupaj sva sodelovala pri izvedbi Fizio bike kampa, katerega je bil pobudnik in organizator. Občasno se obrne name, ko želi stranki, ki jo trenira, dati dodatne vsebine glede izboljšanja fizične pripravljenosti. Kar vidim je, da ima skrb za tistega s katerim dela, široko znanje in realen pogled na stvari.

Aleks Simcic Avatar Aleks Simcic
December 20, 2023

Primož Jeralič, Ivančna Gorica

Ročni kolesar, udeleženec Paraolimpijskih iger v Riu de Jeneiru 2016, kategorija H5.

Od popolnega kolesarskega neznanca, do 10. mesta na paraolimpijskih igrah     

Primož Jeralič športnik ročni kolesar paraolimpijec znana osebnost med treningom s svojim ročnim kolesom

S kolesarstvom sem se pred nesrečo ukvarjal ravno toliko, da sem šel od doma na trening atletike in nazaj. Prvič sem se resno srečal s kolesarstvom malo drugače, ročni pogon in klečeč položaj pri svojih 27 letih in takrat sem lahko le občudoval svojo konkurenco preko spletnih medijev. Želel sem biti kot oni, tekmovati z njimi. Toda sanje so bile veliko večje kot je bila takrat moja kolesarska realnost. Na srečo sem po naključno prišel v stik z Aleksejem Dolinškom in tako je beseda dalo besedo in nekajkrat sva odpeljala krog ali dva v okolici Ivančne Gorice. Ker sem tekmovalni tip, mi srce ni dalo miru in kmalu so se moji apetiti v kolesarstvu povečali. Sanje so bile udeležba na paraolimpijskih igrah v Riu. Takrat je Aleksej prevzel vlogo glavnega selektorja v parakolesarski reprezentanci in njegova disciplina, perfekcionizem, želja po novem znanju in delavnost so skupaj z mojim karakterjem in jasnim ciljem obrodile sadove. 2016 sem tako nastopil pod taktirko Alekseja na paraolimpijskih igrah, ki sem jih še nekaj let prej le sanjal. Vesel sem, da je bil ob meni takrat Aleksej, ker je znal v težkih trenutkih spodbuditi moj tekmovalni nagon in me motivirati, ko je bilo na kolesu težko. Vesel sem tudi, da je na zadnjih treningih v Riu trpel z mano, ker sem takrat vedel, da sem odlično pripravljen. Hvala trener in hvala Aleksej za to kar si naredil in kar delaš.

Gregor Simčič, Črnomelj

Udeleženec ekstremne kolesarske Dirke okoli Slovenije 2012 in 2013.

Gregor Simčič kolesar UNIOR TEAM

“Z Aleksejem sva začela sodelovati, po srečnem naključju, v pripravah na moj prvi pravi izziv, DOS 2012. Že od nekdaj sem nagnjen k preizkušanju lastnih zmogljivosti. Aleksej mi je omogočil in pokazal, kako do njih po lažji poti. Že ob prvem pogledu na pristop, so izginili še tisti najmanjši dvomi v uspeh in uspešno sodelovanje. Super prilagodljiv, vedno dosegljiv in poln elana, zna dvignit motivacijo kadar je najbolj potrebno. Skratka, več kot dovolj razlogov, da nama je uspelo izpolniti zastavljene plane.” Gregor S.

Ivo Hafner, Ljubljana

2. mesto v kategoriji pokal Schneekope 2013 (Maraton Alpe + Maraton Franja + Juriš na Vršič).

“Kot rekreativni kolesar, ki se že leta ukvarja s kolesarjenjem in udeležuje rekreativnih kolesarskih preizkušenj, sem si letos zaželel preizkusiti, ali lahko z bolj strukturiranim  treningom tudi bolj napredujem. Ko sem spoznal Alekseja in mu razložil, kaj si želim, sva se takoj ujela. Iz osnovnega testa moči in laktatov sva prešla na sistematični trening, ki je kmalu pokazal navdušujoče rezultate. Z njegovo pomočjo, znanjem pri načrtovanju treningov in motivacijsko spodbudo mi je uspelo osvojiti drugo mesto pokala Schneekope v svoji kategoriji in se udeležiti svetovnega kolesarskega prvenstva za amaterje v Trentu. Upam, da bova naslednje leto naredila še večji korak naprej.”

Marko Sever, Dobravlje Ročni kolesar kategorije H4, dvakratni udeleženec paraolimpijskih iger (Atene, Sydney), nosilec vseh državnih para-atletskih rekordov na kratke, srednje in dolge proge. Marko želi nastopiti na poletnih paraolimpijskih igrah v Riu 2016.“Z ročnim kolesarstvom sem se začel ukvarjati leta 2008, sezona 2014 pa je zame prva profesionalna. Z Aleksejem sva začela sodelovati v zaključku lanske sezone in prvi rezultati v napredku so že vidni. Upam, da bova še naprej dobro sodelovala ter dosegla vse zastavljene cilje na moji športni poti.”

Danijela Svetik, Goriška Brda

Državna prvakinja v cestni vožnji 2013, državna prvakinja v kronometru 2013, absolutna zmagovalka velikega Maratona Franja 2013.

Danijela Svetik svetovna prvakinja amaterska kolesarka slovenska reprezentantka

»Glede na to, da sem bila že pred poznanstvom Alekseja  v  dobri  fizični pripravljenosti , kar sem uspešno dokazovala z odličnimi uvrstitvami na kolesarskih tekmah v sezoni 2011 in 2012 sem od njega želela, da mi  v sezoni 2012/13 predstavi strokoven pristop treninga in njegovo realizacijo, ter razloži tisoč mojih »zakaj tako«. Priznati moram, da je bil pri tem zelo strokoven, prilagodljiv in resen mlad trener, ki mu je v veliki meri res do tega, da športniku  prisluhne in pomaga do željenega napredka. Hvaležna sem mu za vse rezultate, izkušnje in spoznanja, ki sem jih v »njegovem« obdobju dobila ter  za vse neštete odgovore in natančna pojasnila. Aleksej, hvala ti…«

Jana Bratina, Ajdovščina

2. mesto svetovno prvenstvo v gorskem maratonu 2016 (ekipno), 10. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu 2016 (posamično), 1.mesto in rekordni čas na Učka Vertical 2015 Državna članska prvakinja v gorskem teku 2013, 18. mesto na svetovnem prvenstvu v gorskem maratonu 2013, 4. mesto tek na Grintovec 2013.

“Redko srečaš človeka s tako sproščenim in hkrati strokovnim pristopom in neverjetnim občutkom za človeka. Aleksej se kot trener uspešno znajde v vseh vlogah, ne samo pri načrtovanju treninga. Zelo pomembno motivacijsko vlogo odigrata njegov entuziazem in občutek, da se nanj lahko zaneseš. Prav to je pomemben doprinos k mojim uspehom v letošnji sezoni.”

Vesna Štemberger in Filip Turk, Ljubljana

Udeleženca ekstremne kolesarske Dirke okoli Slovenije 2013.

“Projekta DOS 2013 v mešanih dvojicah, sem se lotil s pomočjo vrhunskega kolesarskega trenerja Alekseja Dolinška, ki me je v slabih šestih mesecih s pomočjo meritev in ustreznih individualnih treningov na dan natančno pripravil, da sem na dirki dosegel svoj maksimum. Nad napredkom sem tako navdušen, da bi ga rad imel ob sebi tudi pri naslednjih projektih, pa naj bo to DOS ali celo RAAM. ;)” Filip T.

»Do sodelovanja z Aleksejem sem prišla po naključju, ko sem iskala nekoga z referencami na področju priprave na DOS. Med pripravami je dnevno bdel nad treningi, me spodbujal, se mi prilagajal, ko je bilo potrebno, svetoval, odgovarjal na najbolj nemogoča vprašanja, skratka ves čas mi je bil na voljo. Na sami dirki pa sem tudi dejansko doumela, da sem res zelo dobro pripravljena, česar ne bi dosegla brez Aleksejevega budnega nadzora, strokovno zasnovanega treninga in ogromno znanja, ki ga nesebično deli naprej. Aleksej, hvala!!!« Vesna Š.

SEALPS 2017; trener udeležencev priprav na prvo amatersko etapno kolesarsko dirko v Sloveniji

Treniranje kolesarstva – za začetnike, rekreativne športnike in profesionalce. Foto: T.Košir

Slovenska parakolesarska reprezentanca 2013-2019

Priborjena kvota za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 in Tokiu 2020. Nastop na svetovnem prvenstvu v parakolesarstvu Maniago – Italija 2014, Nottwil – Švica 2015, Emmen – Nizozemska 2019