Strokovno znanje, izkušnje iz kolesarstva ter ljubezen do gibanja in dobre glasbe. To je le nekaj skupnih lastnosti, ki naju z Gašperjem povezujejo v zasebnem in poslovnem življenju!

Aleksej Dolinšek trener kolesarstva portret

Aleksej Dolinšek – trener kolesarstva

Veselje ob vožnji s kolesom me je usmerilo v trenerski poklic. Uspešno sem prekolesaril extremno Dirko okoli Slovenije ter 3x končal najstarejšo kolesarsko preizkušnjo na svetu; Pariz-Brest-Pariz. V vlogi trenerja slovenske paraolimpijske reprezentance sem nastopil na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru, v zadnjih 10 letih pa sem sodeloval z več kot 120 kolesarji vseh nivojev.

Gašper Modic trener kolesarstva portret aleksejdolinsek.com

Gašper Modic – trener kolesarstva

Živijo, sem Gašper Modic, trener kolesarstva. Kolesarim od majhnega. Najprej je bil “bicikel” ena mojih najljubših igrač. Nato sem v osnovni šoli kot član lokalnega športnega društva začel nabirat kilometre
na rekreativnih dirkah. Kolesarstvo me je začelo vedno bolj zanimati, zato sem se odločil, da se preizkusim na pravih tekmovanjih. Pridružil sem se ljubljanskemu klubu KD Rog. V njihovi mladinski šoli sem se kot tekmovalec veliko naučil.

Po končani srednji šoli in vpisu na Fakulteto za šport me je “potegnilo” v trenerske vode. Že tekom študija in po diplomi sem v ljubljanskem klubu skrbel za mlajše selekcije. Vmes sem dobil vpogled in delovanje starejših kategorij in sodeloval na nekaterih reprezentančnih akcijah. Kot trener in član spremljevalne ekipe sem večkrat sodeloval na ekstremni kolesarski Dirki okoli Slovenije. Zadnja leta delujem v novogoriškem kolesarskem klubu Meblojogi Pro-concrete, kjer se ukvarjam z mladino in hkrati skrbim za kondicijsko pripravo kolesarjev iz članskih vrst.

Moja vodila:
– Dober odnos in zaupanje med športnikom in trenerjem
– Pomembni sta tako teorija kot praksa
– Izobraževanja z različnih področij – v dobrih desetih letih trenerskega poklica sem spoznal, da
slednji zahteva mnogo znanj in izkušenj
– Povezovanje z drugimi trenerji in strokovnjaki s področja kolesarstva, medicine, rehabilitacije,…

Kako pripraviti posameznika, da bo dosegel zastavljene cilje, mi vedno znova predstavlja izziv! Zato sem pred dvema letoma z veseljem sprejel Aleksejevo povabilo k sodelovanju in danes uspešno napredujeva v trenerskem delu.

Kontakt

Ekipa AD Coaching