Terensko testiranje športne zmogljivosti


Testiranje zmogljivosti vzdržljivostnega športnika na terenu, v realnih okoliščinah, je eno izmed najbolj zanesljivih. S stopenjskim obremenilnim testom na terenu (tekaški, kolesarski, plavalni, smučarsko tekaški, veslaški…) tako določimo trenutno zmogljivost športnika, laktatni prag, anaerobni prag, vadbena območja glede na hitrost, frekvenco srca, moč…, ter napovedujemo tekmovalni rezultat.

Terensko testiranje izvajamo po dogovoru (lokacija, termin), prav tako stranki prilagodimo vrsto protokola glede na specifične želje in kondicijsko pripravljenost.

Stopenjski test na terenu 129€

  • določanje območij treninga v realnih pogojih
  • kolesarski ali tekaški test
  • laktatni in anaerobni prag
  • območja treninga
  • priporočilo za lastno vadbo

Več informacij ter rezervacija termina preko spodnjega kontaktnega obrazca!

testiranje na terenu

Surovi podatki terenskega testiranja, zabeleženi z GPS tekaško uro (opremo vam za čas testiranja posodimo). Tekač je opravil 6 ponovitev teka pri stopnjevani hitrosti.

testiranje zmogljivosti

Laktatna krivulja, frekvenca srca ter območja treninga, ki smo jih določili s stopenjskim terenskim testiranjem tekača na dolge proge.

terensko testiranje rezultati

Primer rezultatov, ki jih športnik pridobi s terenskim testiranjem vzdržljivosti. Podatki so predstavljeni številsko (tabelarno) in grafično z grafikoni. Poleg območij treninga je del poročila tudi interpretacija rezultatov s praktičnimi napotki trenerja.