Kolesarske priprave Tenerife 2017


Zima, sneg, led, kratek dan… Pobegnite s kolesom na toplo in si privoščite nepozabno kolesarjenje na Kanarskih otokih! Letošnjo zimo si to zagotovo zaslužite!

17.-27. februar 2017
od 1.099€!

zadnja prosta mesta!

 

 

[sp_testimonials_slider size=”150″ slides_column=”2″]

 

Kolesarjenje na Kanarskih otokih je namenjeno udeležencem različnih stopenj pripravljenosti. Dnevne etape v razdaljah med 40 in 100 km, ki jih lahko po želji skrajšate, edinstveni razgledi in toplo vreme. Poleg tega boste izvedeli še veliko novega o kolesarskem treningu, prehrani ter splošni kondicijski pripravi kolesarja. Da bo izkušnja Kanarskih otokov kar se da pristna, bodo poskrbela kulinarična razvajanja ter udobna nastanitev v obmorskem aparthotelu s polpenzionom ali lastno pripravo obrokov. 

 

tenerife_adventure_label_3

Program kolesarskih priprav

1.dan Odhod iz Ljubljane do Benetk in let na Tenerife Sth… [wpex more=”Preberi več o programu…” less=”Skrij program priprav”](pot si organizirate sami ali preko agencije LABEL Outdoor specialist). Tam vas že pričakujeta trenerja Jana in Aleksej ter vas odpeljeta v sanjsko obmorsko letovišče, kjer boste preživeli nepozaben teden. Če ste za priprave najeli kolo, vas to že pričakuje, da ga prilagodimo vašim zahtevam.

Sledi pijača dobrodošlice ter pristne kanarske jedi, ki nam bodo dale podlago za predstavitev programa v prihajajočih dneh.hotel_tenerife_2017


 

2.dan Na to ste čakali celo zimo! Prijetne temperature, kratki kolesarski dres in mirne otoške ceste. Prvi dan na kolesu bomo začeli s spoznavno kolesarsko etapo. Spoprijateljili se boste z raznolikostjo otoka, razgibanim terenom in nepozabnimi razgledi. Med kolesarjenjem obvezen postanek za »coffe break«. 60km / 1000 višinskih metrov


 

3.dan Vilaflor je visokogorska vasica, ki kot trdnjava kraljuje nad južnim delom otoka. Služila nam bo kot poligon za testiranje kondicijske pripravljenosti ter predpripravo na jutrišnji »veliki dan«. 70km / 1500 višinskih metrov


 

4.dan Danes je čas za prvo napornejšo vožnjo po otoku! Povzpeli se bomo do prelaza El Retamar na višini 2100m, potem pa se spustili na zahodno stran otoka. Naporen dan, ki ga bodo popestrili razgledi s prelaza visoko nad oblaki, na koncu spusta pa odlična kava v lokalni kavarni. K sreči se jutri obeta prvi prosti dan na otoku. 100km / 2500 višinskih metrov.


5.dan Spoznali boste, zakaj se tudi tekmovalni kolesarji tako veselijo prostih dni. Daljši spanec, pozni zajtrk, potem pa obisk najtoplejšega dela otoka, poležavanje na plaži, spoznavanje domačinov in navad, »shopping« in vse, kar si na dan počitka lahko privoščite. Zaslužili ste si! Zvečer predstavitev naslednje etape, ki bo nepozabna…


 

6.dan Že zjutraj veste, da to ni običajen dan. V ekipi se čuti nemir, saj nas danes čaka pravi preizkus telesa in duha. Pico El Teide je najvišji vrh Španije, s svojimi 3700m se kot piramida dviguje nad Atlantik. Nanj vodi nekaj različnih poti, mi bomo izbrali najlepšo izmed njih. Legendarni vzpon, na katerem se pogosto kalijo tudi člani ekipe Sky, vas ne bo pustil ravnodušnih. Sledil bo spust v vulkanski krater, ki upravičeno nosi ime »lunina pokrajina«. Postanek v hotelu, kjer na višinske priprave zahajajo skoraj vse profesionalne ekipe ter uživaški spust nazaj do hotela bo naredil dan enostavno n e p o z a b e n.  110km / 3000 višinskih metrov


 

7.dan Včerajšnji epski vzpon je na moštvu pustil nekaj posledic, zato bo dan minil v lažji krožni vožnji proti turističnem središču Las Americas, kjer si bomo privoščili pravi »Cafe Americano«. Popoldan prosto za individualno svetovanje glede treninga ter vprašanja in odgovore. 80km / 1200 višinskih metrov


 

8.dan Dan za telo in duha. Ogledali si bomo severovzhodni predel otoka, ki je doživetje posebne vrste. Popoldan naj se zabava prične! Glavno mesto otoka, Santa Cruz de Tenerife, gosti 2. največji pustni karneval na svetu in velja za nepozabno doživetje. Čaka nas »La Fiestaaaa«!!


 

9.dan Če ima Bog kje počitniško hiško, je to zagotovo v Masci. Danes boste izkusili, kako je kolesariti »iz pekla do raja«. Čaka nas kar nekaj vzponov vendar bodo razgledi poplačali vse. Zvečer se bomo strinjali, da je to najlepša etapa tega tedna! 80km / 1800 višinskih metrov


 

10.dan Zadovoljni in prijetno utrujeni se po obilnem zajtrku odpravimo po mirni panoramski cesti proti Aboni. Idilično obmorsko mestece nam nudi še zadnje sončne žarke in posedanje na toploti Kanarskih otokov. Na poti proti hotelu se vzpenjamo skozi polja vetrnih elektrarn, ki se kot privid vzpenjajo nad puščavsko pokrajino. Uspelo je, prestali smo vse preizkušnje, ki jih je za nas pripravil rajski otok sredi oceana. Zvečer strnemo vtise ter se pripravimo na pot proti domu. Kmalu bo tudi tam pomlad! 60km / 1200 višinskih metrov.


 

11.dan Povratek domov z jutranjim letom do Benetk, transfer do Ljubljane in obljuba – še se vrnemo!


[/wpex]

 

Prosti čas

 • Popoldneve in večere lahko preživljate po lastnih željah, saj zanimivosti v okolici ne manjka.
 • Prvi »spoznavni« večer bo minil ob predstavitvi programa priprav ter druženju
 • Drugi prosti dan priprav bo minil v organiziranem ogledu glavnega mesta Santa Cruz s slavnim pustnim karnevalom ter nedotaknjenega severo-vzhodnega dela otoka

 

Kaj pa kolo?

 • potujete lahko s svojim kolesom; pomagala vam bova z nasveti, kako ga zaščititi za potovanje z letalom. Prvi dan vam bova pomagali pri sestavljanju in nastavitvah kolesa. Za 10 dnevni obisk Tenerifa je kolo sicer bolje najeti na otoku.
 • Najem kolesa je bolj elegantna možnost. Kvalitetna cestna kolesa z ALU okvirjem in opremo ULTEGRA so na voljo za najem 129€, kolesa iz ogljikovih vlaken od 185€ naprej (navedite ob prijavi). Svetujemo, da s seboj prinesete svoj sedež in pedala.

 

Kdo smo?

Kolesarske priprave vodiva Aleksej Dolinšek, dipl.šp.rek, trener kolesarstva ter Jana Bratina, dipl.kin. Oba imava bogate izkušnje s treningom kolesarjev in tekačev, ter poklicno opravljava delo osebnih in reprezentančnih trenerjev. Tenerife sva s kolesom prevozila "po dolgem in počez" in se vsakič znova rada vračava nazaj. Poleg "trening kampa" na Tenerifu vodiva tudi različna kolesarjenja v Dolomitih, francoskih Alpah in Provansi. Zagotavljava vam vodenje priprav na najvišjem strokovnem in praktičnem nivoju, hkrati pa poskrbiva za sproščeno vzdušje v "ekipi".

Kolesarske priprave vodiva Aleksej Dolinšek, dipl.šp.rek, trener kolesarstva ter Jana Bratina, dipl.kin. Oba imava bogate izkušnje s treningom kolesarjev in tekačev, ter poklicno opravljava delo osebnih in reprezentančnih trenerjev. Tenerife sva s kolesom prevozila “po dolgem in počez” in se vsakič znova rada vračava nazaj. Poleg “trening kampa” na Tenerifu vodiva tudi različna kolesarjenja v Dolomitih, francoskih Alpah in Provansi. Zagotavljava vam vodenje priprav na najvišjem strokovnem in praktičnem nivoju, hkrati pa poskrbiva za sproščeno vzdušje v “ekipi”.

Turistična agencija LABEL Your Outdoor Sport Specialist že več kot 10 let orje ledino na področju športnega turizma v Sloveniji. Med njihove najpopularnejše projekte štejemo gorsko kolesarjenje v kanadskem Whistlerju in francoskem Les2Alps, smučarske kampe, različne športne tečaje ter potovanja po meri.

Turistična agencija LABEL Your Outdoor Sport Specialist že več kot 10 let orje ledino na področju športnega turizma v Sloveniji. Med njihove najpopularnejše projekte štejemo gorsko kolesarjenje v kanadskem Whistlerju in francoskem Les2Alps, smučarske kampe, različne športne tečaje ter potovanja po meri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaj je vključeno v ceno priprav

 • Vsi transferji na otoku
 • Nastanitev v apartmajih ***, v dvoposteljni sobi, notranji in zunanji bazen, fitnes, restavracija in bar
 • Spremljevalno vozilo na daljših etapah
 • Okrepčila med etapami (energijske ploščice, sendviči, napitki)
 • Strokovno vodenje kolesarjenja
 • Natančno pripravljene dnevne etape
 • Ogledi po programu

Kaj ni vključeno v ceno priprav

 • Polpenzion v samopostrežni hotelski restavraciji za čas bivanja – 200€
 • Letalske vozovnice – doplačilo cca 250€
 • Transfer iz Slovenije do letališča – doplačilo 80-120€
 • Prevoz kolesa z letalom ali najem na otoku – doplačilo 120-190€
 • Kosila (običajno za kosilo ne bo časa, razen ob prostih dnevih)
 • Zavarovanje za primer odpovedi – cca 30€
 • Drugi osebni stroški

 

hotel_tenerife_2017

Plačilni pogoji

 • vaša rezervacija je potrjena ob izpolnjeni prijavnici in plačilu akontacije v višini 30% cene aranžmaja
 • preostanek celotnega zneska lahko poravnate z enkratnim nakazilom najkasneje 15 dni pred odhodom.

Vse podrobnosti boste prejeli ob oddaji povpraševanja preko kontaktnega obrazca ali e-naslova info@aleksejdolinsek.com . Navedite kateri termin vas zanima, število oseb in želje glede najema/prevoza koles ter transferja/letalskega prevoza.

Za dodatne informacije smo vam na voljo tudi na 040 468 242 – Aleksej.

Program se izvaja preko agencije Lejbl d.o.o., Mala ulica 6, 1000 Ljubljana.