Namesto uvoda


Ta članek boste brali: < 1 minut

Že dlje časa je v meni tlila želja po osebni spletni strani in sedaj je tukaj. Sem človek, ki rabi vedno nove izzive in slednjega se lotevam z velikim optimizmom ter veseljem. Ker sem tako v vlogi pisca, programerja, “oblikovalca” in kritika, mi ne zamerite za kak tehnični spodrsljaj. Na sploh se bom trudil, da skozi celotno stran obdržim rdečo nit, tesno navezano na treniranje kolesarstva, teka in drugih vzdržljivostnih disciplin.

Stran ni namenjena profesionalcem, nikakor ne! Dobrodošli ste vsi, ki le občasno tečete ali sedete na kolo ter tisti, ki trenirate resno in predano v želji po novih dosežkih, rezultatih. Prav vsak osebni cilj ima v mojih očeh enako težo. Za nekoga, ki je bil skoraj celo življenje neaktiven, je vzpon na Vršič ali 10km rekreativni tek lahko nepredstavljiv cilj. Nekdo drug ni zadovoljen, če tedensko prekolesari manj kot 600km ali preteče 120km.

Bistvo je, da vsi zmoremo, če se le trdno odločimo doseči svoj cilj. Upam, da vam bo obisk teh strani vlil motivacije in samozaupanja, da naženete okostnjake iz omare ter uresničite svoje (športne) cilje, pa naj bodo kakršnikoli že!

aleksej_cosmed

Avtor med meritvijo največje porabe kisika (VO2max). Največja poraba kisika nam pove veliko o zmogljivosti vzdržljivostnega športnika.